Zakład Masarski Krawczyk powstał w 1990 roku, jako niewielkie, rodzinne przedsiębiorstwo. W miarę upływu lat właściciel i pracownicy stworzyli firmę, która stała się renomowanym producentem mięsa i wędlin, zatrudniającą ponad 200 osób.

Specjalnością zakładu są tradycyjne polskie wędliny i wędzonki, do wytwarzania których wykorzystywane są staropolskie receptury, naturalne przyprawy i dodatki oraz najwyższej jakości mięso pochodzące wyłącznie od lokalnych producentów z okolic Radomia.

 

       Wyroby wędliniarskie wytwarzane w Gospodarstwie Państwa Pysiak to wyśmienite i wielokrotnie nagradzane w ogólnopolskich konkursach, posiadające blisko 100 letnią tradycję produkcji w Zdziechowie – małej miejscowości położonej w gminie Zakrzew.

       Wyjątkowość smaku i tradycyjną recepturę poświadczają liczne wyróżnienia. Salceson wizytowy jest zdobywcą nagrody głównej przyznanej w 2009 r. przez Zarząd Województwa Mazowieckiego – "Polski Producent Żywności 2009". W 2012 r. dzięki wnioskowi przygotowanemu przez LGD "Razem dla Radomki" uzyskał wpis na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Rok później – Szynka Zdziechowska – kolejny specjał ze Zdziechowa uzyskała wpis na Listę Produktów Tradycyjnych. Gospodarstwo Rolne Państwa Pysiak może poszczycić się tytułem Mistrzów Krajowych Agro Ligi 2008 w kategorii Rolnicy, tytułem Mistrza Województwa Mazowieckiego, nagrodą Produkt Roku 2009 r. przyznaną przez Galę Biznesu Ziemi Radomskiej, oraz nagrodą Gospodarczą „Granitowy Tulipan” przyznaną przez Izbę Przemysłowo – Handlową Ziemi Radomskiej za „Wyroby wędliniarskie” w kategorii Produkt Roku 2009 r. , jak również tytułem „Polskiego Producenta Żywności 2009”.

 

Zakład masarski "Sygocki" działalność gospodarczą rozpoczął w październiku 1997 roku. Przedmiotem działalności jest: wyrób wędlin, wyrobów wędliniarskich i garmażeryjnych, sprzedaż hurtowa mięsa i przetworów mięsnych.

Firma od początku swojej działalności prowadziła politykę stabilnej jakości produktu co przynosi nam efekty zarówno na rynku lokalnym, jak i krajowym i zagranicznym. Naszą ofertę produktową budujemy w oparciu o zasady: tradycyjna receptura, "domowy smak", wysoka i powtarzalna jakość oferowanych produktów, przystępne ceny w stosunku do oferowanej jakości, powtarzalność oferty handlowej.

 

Jesteśmy lokalnym producentem wędlin tradycyjnych, wędzonek, kiełbas i wyrobów pieczonych.

Wytwarzamy najlepszej jakości produkty wędliniarskie, według tradycyjnych metod i receptur, tylko z polskiego mięsa.

Mięso pochodzi od regionalnych hodowców. Używamy jedynie najlepszej, selekcjonowanej przez nas wieprzowiny.

 

 

Jesteśmy firmą rodzinną, która oferuje najwyższej jakości mięso i wędliny. Wykonujemy własny rozbiór półtusz wieprzowych i wołowych – pochodzących wyłącznie z polskich hodowli. W naszych hurtowniach proponujemy wyłącznie wyselekcjonowane wędliny z różnych masarni z całej Polski oraz regionalnych producentów. Posiadamy linię produktów wytwarzanych metodą tradycyjną z małych manufaktur jak i wędlin z nowoczesnych masarni spełniających normy UE. W naszej ofercie znajduje się linia produktów bezglutenowych z certyfikatem.

"U Wójtowicza" to firma rodzinna, znajudująca się na rynku od ponad 20 lat, specjalizująca się w produkcji wędlin tradycyjnych. Przepisy marynat i przypraw są oparte na bazie przepisów ojca właścicielki, który często robił kiełbasy i wędliny na własny użytek.

 

Wytwarzane przez nasz zakład wędliny i wyroby wędliniarskie są z polskich surowców na naturalnych przyprawach.

Dobry smak zawdzięczamy doświadczeniu naszych pracowników.

 

Najlepsze wędliny tradycyjne oraz produkty garmażeryjne z własnej spiżarni - Bacówka Towary Tradycyjne.

Tradycyjne wędliny, domowe konfitury, pasztety, sery korycińskie, przepyszne domowe pierogi, a także przetwory z grzybów to wyroby,
z których słynie Bacówka Towary Tradycyjne. Nasza firma powstała w 2002 r. w niewielkiej miejscowości Rajbrot
w okolicy Krakowa. Wszystkie produkty, jakie oferujemy, słyną z wyjątkowego aromatu i niezapomnianego smaku. Dzieje się tak za sprawą stosowania dawnych, sprawdzonych receptur, a także używania wysokiej jakości składników. Skupiamy się głównie na produkcji tradycyjnych polskich wędlin klasy Premium i wyrobów garmażeryjnych ale nasza spiżarnia obfituje również w domowe makarony, przetwory warzywne, czy też wyroby bezglutenowe. Nasza oferta skierowana jest również do zwolenników produktów wegetariańskich.

Wszystkie produkty przygotowujemy w oparciu o wiekowe, sprawdzone receptury. Wyjątkowy smak i aromat wędlin to zasługa starannie selekcjonowanego mięsa, peklowanego z dodatkiem autorskiej mieszanki przypraw oraz wędzenia w dymie olchowym, bukowym lub jałowcowym. Od kilku lat bezustannie rozwijamy produkcję wysokiej jakości wyrobów BEZ GLUTENU oraz linię BEZ KONSERWANTÓW.
W naszej spiżarni znajdziecie także wyśmienite przetwory i nabiał pochodzące z małych, rodzinnych gospodarstw.

Zakłady Mięsne "Dobrosławów" Henryk Amanowicz to firma przykładająca ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów, a surowiec z którego są produkowane pochodzi wyłącznie z Polski. Najwyższą jakość naszych produktów potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia, w tym złote medale.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Nowakowski Sp. z o.o. powstał w 1995 roku, w jednej z małych miejscowości powiatu opoczyńskiego, jako rodzinna firma, której właścicielami są Jolanta i Grzegorz Nowakowscy. Pierwotnie Zakład funkcjonował jedynie jako ubojnia, jednak dzięki zaangażowaniu właścicieli i pracowników działalność firmy stale się poszerzała. Duże zainteresowanie klientów skłoniło do rozpoczęcia w 1996 roku produkcji wędlin. Już od pierwszych dni firma stawiała na jakość i bezpieczeństwo produktów oraz satysfakcję Klientów, było to gwarantem nieustannego pozyskiwania nowych i wiernych kontrahentów.

Wierność staropolskim recepturom sprawia, że oferowane produkty pozostawiają niezapomniane wrażenia sensoryczne i podbijają polskie stoły.

Regionalne wyroby z Jedlińska Czapla to synonim jakości oraz tradycyjnego smaku. Owocem naszej codziennej dbałości o zachowanie tradycyjnych receptur są produkty naturalnie smaczne. Skosztuj wybornej szynki olchowej - wędzonej prawdziwym dymem z drzewa olchowego.

Odkryj na nowo tradycyjny smak wsi - Pan Czapla zaprasza!

Radomskie Hale Mięsne Sp. z o.o.

ul. Wernera 10a

26-600 Radom

Codziennie udane zakupy